tv billboarding

Televisiekijken is nog steeds populair onder Nederlanders. In 2023 keken we bijna 2,5 uur per dag televisie. Door te adverteren op televisie kun je een heel brede of juist een specifieke doelgroep bereiken. Een van de advertentiemogelijkheden op televisie is tv billboarding.

Neem contact op met onze experts en ontdek alle mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Tv billboarding

Tv billboarding is een sponsorvermelding rondom een televisieprogramma. Hiermee is jouw merk voor, tijdens en na het programma zichtbaar. Je herkent een tv billboard vaak aan een voice-over die zegt: “Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door…”. Televisie billboarding is het meest effectief als je een programma sponsort met dezelfde doelgroep als jouw merk, want op die manier bereik je meteen de juiste mensen.

Belangrijke aandachtspunten zijn dat je alleen programma’s op commerciële zenders kan sponsoren en de sponsoring geen call-to-action of URL mag bevatten.

Naamsbekendheid opbouwen met tv billboarding

Doordat kijkers aandachtig naar een televisieprogramma kijken, is er sprake van een hoge attentiewaarde. Zodra het gesponsorde programma begint, overgaat in een reclameblok of eindigt, wordt jouw boodschap getoond. Vanwege de hoge attentiewaarde wordt jouw boodschap door een grote groep actieve kijkers ontvangen. Met tv billboarding werk je aan naamsbekendheid. Jouw boodschap heeft namelijk een groot bereik en wordt positief geassocieerd met een televisieprogramma. Dit maakt de advertentiesoort met name geschikt om naamsbekendheid op te bouwen.

Voordelen tv billboarding

Billboard advertising brengt veel voordelen met zich mee. We sommen ze hieronder voor je op. Met tv billboarding…

  • adverteer je kostenefficiënt;
  • vallen jouw merk en boodschap op;
  • bouw je naamsbekendheid op;
  • bereik je een grote doelgroep;
  • profiteer je van een hoge contactfrequentie;
  • kun je inspelen op het umfeld van het programma;
  • val je nog meer op met bewegend beeld.

Tv billboard inzetten

Ben je enthousiast geworden over tv billboarding? Onze experts kennen alle ins en outs en denken graag met je mee. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek alle mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Cases

Neem contact op

Informatie

Adres

Bezoek ons