Welke mediatrends worden er verwacht in 2023?

Geschreven door: 

Modern Minds

Datum publicatie:  

13/02/2023

Het jaar 2022 is zoals altijd weer voorbij gevlogen en zelfs januari 2023 is alweer afgerond. We kijken als mediabureau altijd graag terug op de geslaagde campagnes en samenwerkingen uit het afgelopen jaar, maar we blikken ook graag met jullie vooruit naar de mediatrends die wij verwachten in het nieuwe jaar.

VOD-platformen omarmen de strategie van lineaire TV

De eerste mediatrend die we verwachten in het aankomend jaar is de verandering van het verdienmodel van VOD-platformen. Een aantal grote VOD-platformen heeft al aangekondigd hun strategie en abonnementsvormen in het aankomende jaar te wijzigen. Steeds meer streamingdiensten kiezen ervoor een goedkoper abonnement aan te bieden om klanten te behouden en groei te realiseren. Dit zal ten kostte gaan van een reclamevrije kijkervaring. Platformen als Netflix, Videoland en Disney Plus zullen als koplopers binnen de markt als eerste overstappen op de strategie van lineaire TV.

Artificial intelligence krijgt een grotere rol voor marketeers

De opkomst van nieuwe tools en methodes op het gebied van AI zorgen ook dit jaar weer voor nieuwe inzichten en tijdsbesparing. Marketeers zullen dit jaar hand in hand samenwerken met tools zoals Hyperwrite, ChatGPT of Witersonice, die helpen bij het genereren of schrijven van eerste versies van teksten. Naast contentcreatie en copywriting zien we dat deze trend zich ook doorzet op het gebied van online ads en customer service.

Marketeers die op de hoogte blijven van de laatste tools en ontwikkelingen én hier op de juiste manier gebruik van maken, zullen dit jaar winnen van marketeers die niet werken met AI.

Podcasting blijft groei voortzetten in 2023

We staan aan de vooravond van nog verdere groei in online audio. Deze trend zien we de afgelopen jaren steeds belangrijker worden. Er wordt verwacht dat in 2026 maar liefst 63% van het totale luistergedrag online plaatsvindt. Daarnaast wordt podcastgebruik steeds breder omarmd. Podcastluisteraars vormen steeds meer een afspiegeling van de bevolking, wat het resultaat is van een breder aanbod aan podcastcontent.

Binnen podcasts is er een mogelijkheid tot adverteren. Met de groei van het publiek en de wens vanuit adverteerders voor een multi-touch point strategie wordt adverteren binnen podcasting steeds relevanter. Advertenties binnen podcasts worden vaak als betrouwbaar ervaren en bereiken de doelgroep op het moment dat zij actief en aandachtig luisteren. Meer weten over podcast advertising? Neem contact met ons op!

In-game advertising dé nieuwe mediatrend

Digitale trends genoeg in het aankomende jaar. Zo brengen we je ook graag op de hoogte van in-game advertising. Hiermee ben je als bedrijf in staat jouw advertenties in een virtuele wereld in te zetten. Denk hierbij aan het tonen van jouw advertenties in mobile games tot aan premium namen op consoles. Hiermee is jouw merk niet alleen offline, maar ook in de online gamewereld te vinden. Zoals je wellicht kunt begrijpen is het een hoop werk om deze mogelijkheid werkelijkheid te maken. We houden je graag via onze socials op de hoogte van deze toffe trend.

Benieuwd hoe wij inspelen op de nieuwste mediatrends voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en onze experts helpen je graag!

Blog

Neem contact op

Informatie

Adres

Bezoek ons